Reklama
 
Blog | David Uhlíř

Starý LP a jejich cover verze

jsou před Vánocema zvlášť dojemný. Člověk si vytáhne gramec a probírá se starejma láskama, Leonard Cohen, Bob Dylan, Donovan, Woodstock, Joan Baez ... Pustil jsem si Cohena a chtěl jsem si ho užít i s obrazem.

Tak jsem si vyhledal na youtube Suzanne a místo Cohena jsem našel zoufalce, jako jsem já, který hraje na ukulele a zpívá píseň svého mládí:
 
http://www.youtube.com/watch?v=R91jbAyZ5a8 .
 
Podívejte se na to a řekněte, není to jebemtiboga dojemné? Nebere vás to za srdce? Nemáte pocit, že Váš život běží moc rychle, kurva fix? Čas běží, a jak stárnu, pořád rychleji. Když mi bylo sedm, dva měsíce prázdnin trvaly deset let, prostě celou věčnost. Dnes jsou dva měsíce mávnutí motýlím křídlem, je to jen krátký interval mezi dvěma daty, kdy musím odvést DPH.
Jedna strana vinylového LP  trvala kdysi  …  dva orgasmy? A dneska, než dojedu do práce, přehraju pět CD.
Říkám vám, podívejte se, jak nějakej Ken Middleton (viz výše)  předvádí vzpomínky na svý mládí. Zatím ho vidělo jen asi 550 diváků, takže mu můžete snadno v procentech zlepšit sledovanost.
Jak se vy bráníte strachu ze stárnutí a smrti?  Hudbou, filosofií nebo vírou?
Zkrátka, kamarádi, kteří to čtete: pusťte se starou desku, otevřete si Saturnina, Tři muže ve člunu, Vojnu a mír, nebo Kartouzu parmskou. Osvědčuje se také jakékoliv DVD s Marylin Monroe!
Pěkné Vánoce a hodně starých desek! 
 
 
 
 
 
 
Reklama