Reklama
 
Blog | David Uhlíř

Kamiony o weekendu

Jako každý pátek, i dnes odpoledne nasednu do svého terénního vozu s žíznivým benzinovým motorem a automatickou převodovkou (je to tak pohodlné svezení) a s nadhledem se budu prodírat tím hemžením weekendových jezdců. Už se těším na chalupu, elektrické topení ji pěkně vyhřívá už od středy. Teploučko musí být, proto i venkovní bazén přes týden vyhřívám elektricky, ale ekologickým tepelným čerpadlem.  Jediné, co mi kazí weekendovou pohodu, jsou ty pitomé kamiony.

Milý Martine, milá Dano! Snad mi prominete, že vás oslovuji tak familiárně, ale vytvořil jsem si k vám v poslední době pěkný citový vztah. Kdo jiný by se bral za mé zájmy tak vehementně! My, kteří si vozíme své zadky na kožených vyhřívaných sedačkách v pátek tam a v neděli zase zpátky, vám srdečně děkujeme a voláme : zůstaňte! Zůstaňte zelení a vytrvejte ve svém boji za naše pohodlí.

Nevím, co je na tom tak ohleduplného k životnímu prostředí, že kamiony nesmí o weekendu na silnici, ale musím uznat, že jsem vše ocenil jako ohleduplnost k nám, paďourům a mastňákům (viz. http://www.slovodne.cz/slovodne/padour-a-mastnak/).

Vím, vím…  nejde v prvé řadě o ekologii, ale o bezpečnost silničního provozu, slyšel jsem tě Martine v rádiu. Mluvil jsi o tom tak hezky, ale měl jsem pocit, že ti to nejde úplně od srdce. Jen jestli ty to s námi paďoury myslíš opravdu dobře!

Reklama

Jestli vám, zeleným i jinobarevným politikům, jde skutečně o bezpečnost silničního provozu, měl bych pro její zlepšení o weekendech několik lepších nápadů:

Důsledná policejní kontrola alkoholu u mladýchřidičů před odjezdem z páteční a sobotní diskotéky.

Svépomocná sdružení občanů, kteří radši své i sousedovy děti odvezou v noci z diskotéky, než aby je nechali jezdit po šesti ve starém embéčku, které řídí opilý kamarád. 

Řidičské průkazy na zkoušku.

Omezení rychlosti v pátek odpoledne a v neděli večer na dálnici na 110 km/hod. Pamatujete se?  Kdysi to docela stačilo.

Odvolání nesoudného ministra Řebíčka kvůli jeho nápadu zvýšit povolenou rychlost na dálnici na 160 km/hod.

A pořád tak dál a dál …

Ještěže ty plastové lahve od mattonky ukázněně sešlapávám a vhazuji do kontejnerů k tomu zvláště vyhrazených.  Mé svědomí je čisté.